تبلیغات
قاراقان - خرمن‌کوب سنتی در قاراقان جنجل نامیده می‌شود.
 
قاراقان
قاراقان
درباره وبلاگ


ارتقای فرهنگ اصیل قاراقان
ارائه آثار فاخر موسیقی قاراقان
بررسی تاریخ و پیشینه‌ی کهن قاراقان
معرفی دیدنیهای طبیعت بکر قاراقان
اخبار قاراقان

مدیر وبلاگ : admin blog
نویسندگان
نظرسنجی
منطقه قاراقان در کجا واقع شده است









آمار وبلاگ
  • کل بازدید :
  • بازدید امروز :
  • بازدید دیروز :
  • بازدید این ماه :
  • بازدید ماه قبل :
  • تعداد نویسندگان :
  • تعداد کل پست ها :
  • آخرین بازدید :
  • آخرین بروز رسانی :
خرمن‌کوب سنتی در قاراقان جنجل نامیده می‌شود.

 این ابزار سنتی را بوسیله‌ی یوغ به گاو نر یا الاغ بسته و و آن را بر روی غلات بویژه گندم می‌دواندند تا کاه از گندم جدا گردد. 

 این سازه‌ی سنتی با دو یا سه استوانه‌ی متحرک به قطر تقریبی 50 سانتیمتر که دارای تیغه‌هایی فلزی و چوبی در اطراف بود به بدنه وصل می‌شد و با نیروی حیوان به حرکت درمی‌آمد.

تیغه‌های فلزی ، ساقه‌ی گندم را خرد کرده و تیغه‌های چوبی نیز دانه را از غلاف جدا می‌کرد و معمولاً جهت عملکرد بهتر آن ، یک یا دو نفر روی آن می‌نشستند و با سنگین شدن جنجل ، دانه به آسانی از ساقه و غلاف سنبل جدا می‌شد.




نوع مطلب :
برچسب ها : خرمن‌کوب سنتی در قاراقان جنجل نامیده می‌شود.، جنجل،
لینک های مرتبط :

       نظرات
شنبه 18 آبان 1398
admin blog
 
لبخندناراحتچشمک
نیشخندبغلسوال
قلبخجالتزبان
ماچتعجبعصبانی
عینکشیطانگریه
خندهقهقههخداحافظ
سبزقهرهورا
دستگلتفکر